);
Antunovo u Selniku

Antunovo u Selniku

Već tradicionalno drugog vikenda u lipnju Selničani slave  zaštitnika svoga sela, svetog Antuna. Popularno Antunovo nakratko je, prošle godine, prekinula korona no ove je godine ponovno događaj obilježen svečano. Žene su okoliš crkve svetog Antuna uredile do posljednjeg detalja te još bolje izglancale unutrašnjost. Misu je, uz poštivanje epidemioloških mjera, vodio kapelan Mislav Mikac naglasivši da sveti Antun nije za svoga života napravio velika čuda, ali je ostao zbog svojih malih djela zapamćen u našim srcima. Prije mise predsjednik Vijeća mjesnog odbora Krešo Horvat i članovi uprave NK Plitvica na groblju kod centralnog su križa položili vijenac za sve preminule članove NK Plitvica.

-Jučer, u subotu, organizirali smo cjelodnevni program gdje su prije podne održane tri utakmice nižih uzrasnih kategorija nogometaša iz našeg ‘centra’. Poslije podne veterani NK Plitvica odigrali su međusobno nogometni susret i to na velike golove. Na otvorenom smo organizirali i zabavni program gdje su sve do ponoći svirale tamburašice iz Koprivnice. Želim pohvaliti sve udruge i društva koja djeluju u Selniku i koji su se aktivno uključili u pripremu našeg Antunova i to: Društvo žena, Društvo Crvenog križa, DVD Selnik i NK Plitvica – rekao je Krešo Horvat, predsjednik VMO Selnik.

Za vrijeme veteranske utakmice Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg pripremilo je punkt na kojem su zainteresirani mještani mogli provjeriti razinu šećera u krvi te izmjeriti tlak, kisik i glukozu u krvi. Tlak je osobno mjerila ravnateljica GDCK Ludbreg Mirjana Jerbić, a šećer u krvi mjerio je volonter Crvenog križa Nino Ivanuša uz tehničku i organizacijsku podršku domaćina Tihomira Horvata. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content