);
Antonio Gložinić iskazao veliki potencijal

Antonio Gložinić iskazao veliki potencijal

Održano je svih 8. kola Kros lige koju već sedam godina organizira Športsko rekreacijsko društvo BSV Ludbreg. Ove je godine ukupno bilo prijavljeno 106 trkača od čega 25 žena. Utrke su organizirane srijedom tijekom rujna i listopada, a posljednje kolo i revijalna završnica organizirana je na Otoku mladosti u studenom. Seniori i veterani trčali su stazu dugačku 5400 metara, a od ove godine natjecala su se i djeca na stazi duljine 1600 metara.

Ukupni pobjednik Kros lige je mladi ‘vitki jelen’ Antonio Gložinić iz Globočeca koji je ove godine oborio rekord staze.  Rekord staze sada iznosi respektabilnih 18.50 minuta. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Dubravka Horvat iz međimurskog Draškovca. Najboljim trkačima po kategorijama bit će uručene medalje, a prvoplasiranima i pehari u srijedu 10. studenog nakon revijalne utrke koju BSV također organizira na Otoku mladosti.

Ukupni poredak (muškarci):

 1. mjesto: Antonio Gložinić – 610 bodova
 2. mjesto: Tihomir Cenko – 572 boda
 3. mjesto: Bruno Hlebar – 563 boda

Ukupni poredak (žene):

 1. mjesto: Dubravka Horvat – 620 bodova
 2. mjesto: Martina Čanaki – 576 bodova
 3. mjesto: Lucija Sačer – 572 boda

Ukupni poredak (dječaci):

 1. mjesto: Janko Šagi – 615 bodova
 2. mjesto: Ivano Šagi – 572 boda
 3. mjesto: Noa Čanaki – 555 bodova

Ukupni poredak (djevojčice):

 1. mjesto: Marta Gložinić – 612 bodova
 2. mjesto: Barbara Vađunec – 590 bodova
 3. mjesto: Lana Dijanošić – 566 bodova

Antonio Gložinić iskazao veliki potencijal

Sasvim je izvjesno da će najboljeg ludbreškog srednjoprugaša Tihomira Cenka naslijediti mladi i perspektivni Antonio Gložinić. Antonio je 18-godišnjak koji se trčanjem počeo baviti tek prije dvije godine, a prošle godine nešto intenzivnije pod paskom trenera Dalibora Kiša iz Atletskog kluba Koprivnica.

-Upisao sam Policijsku akademiju u Zagrebu tako da ću morati promijeniti klub i odsad ću trenirati u AK Maksimir. Najljepše mi je bilo trenirati tu u Ludbregu. Obično krenem od kuće tu pokraj Arabele u Globočecu, trčim po asfaltu do Ludbrega, onda krug po mekanijoj dionici oko Otoka mladosti i natrag do kuće. To je točno 10 kilometara i na tim srednjim prugama od 5 do 10 kilometara postižem najbolje rezultate – rekao je Antonio.

Antonio je Kros ligu Ludbreg 2021 osvojio uvjerljivo nastupivši u sedam kola i upisavši čak šest pobjeda. Već u drugoj godini natjecanja oborio je rekord staze koji sada iznosi 18 minuta i 50 sekundi. U posljednjem kolu nije nastupio zbog obaveza na fakultetu.

-Jedino nisam pobijedio u prvom kolu jer su mi noge bile ‘teške’ poslije nastupa na Varaždinskog polu-maratonu duljine 21 kilometara kojeg sam trčao dan ranije. Ove godine trčao sam ‘Sjeverozapadni kup’ Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije koji se trči u 16 različitih mjesta. U kategoriji trkača do 20 godina osvojio sam prvo mjesto, a sveukupno bio sam treći. Da nisam propustio dva kola vjerojatno bi plasman bio i bolji, ali ja sam u potpunosti zadovoljan – pojasnio je Antonio.

Na prvenstvu Hrvatske u krosu, u utrci na 7 kilometara, koje je 30. listopada održano u Zagrebu, Antonio je također postigao zapaženi rezultat. Također, nastupio je i u noćnoj utrci ‘Zagrebački noćni cener’ duljine 10 kilometara.

-Treniram gotovo svaki dan jedino za relaksaciju imam dan uoči utrke. Trening traje oko sat i pol te je svaki dan drugačiji. Dakle, ne trči se stalno kilometraža već trčim dionice sprinta, zatim drugi dan uz brijeg, pa vršim vježbe istezanja, zatim tzv. hvatanje tempa i druge oblike treninga. Individualni trkači koji nemaju trenere tu najviše griješe jer svaki dan trče dionice i na taj način iscrpljuju organizam – poručio je Antonio.

Uz pobjedu na ludbreškoj Kros ligi Antonio je kao najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri izdvojio još dvije utrke.

-Na cestovnoj utrci duljine 10 kilometara u Murskom Središću osvojio sam prvo mjesto, a prvi sam bio i na utrci u Varaždinu. Radi se o memorijalnoj utrci u spomen na poginule branitelje 104. brigade u duljini od 12 kilometara – istaknuo je naš sugovornik.

Najbolje vrijeme na 10 kilometara Antonio je ostvario u Zagrebu i iznosi 36.08 minuta, a na prvenstvu Hrvatske na atletskoj stazi u Karlovcu i svoje najbolje vrijeme na 5 kilometara koje iznosi 17.30 minuta. Vjerujemo da će nova atletska staza koja se gradi u Ludbregu doprinijeti poboljšanju njegovih rezultata. Zapravo sigurni smo u to jer Antonio je zapravo na početku svoje atletske karijere i ima još puno prostora za napredak.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content