);
Anja Špikić, Miroslav Vađunec i Nikola Špikić ‘okinuli’ vrhunske fotografije, dio su izložbe ‘Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija’

Anja Špikić, Miroslav Vađunec i Nikola Špikić ‘okinuli’ vrhunske fotografije, dio su izložbe ‘Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija’

U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu jučer je otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Izložene su 24 fotografije koje prikazuju ljepote županije, a koje su pristigle na natječaj u organizaciji Radio Megatona i pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije.

– Varaždinska županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no kad pogledamo sva prirodna i kulturna bogatstva koja imamo, vidimo koliko smo zapravo veliki. Kod fotografiranja nije dovoljno samo zabilježiti tu ljepotu, bitan je i trenutak, emocija, zraka sunca, sjena, jer tek na taj način dolazi do izražaja sva ljepota. I sam volim šetati prirodom i fotografirati, pa vidim da su autori izloženih fotografija doista uspjeli u tome. Hvala svima koji su sudjelovali na natječaju, a posebno čestitam autorima 24 najbolje fotografije – rekao je župan Anđelko Stričak na otvorenju izložbe.

Na natječaj „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“ pristiglo je ukupno 119 radova, od kojih su 24 najbolja izabrali članovi žirija u sastavu Miran Bojanić Morandini, direktor županijskog TZ-a, Siniša Sović, profesionalni fotograf, i Marlon Janiček, fotograf i djelatnik Radija Megaton.

Među odabranima su i one trojice Ludbrežana – Miroslava Vađunca, Anje Špikić i Nikole Špikića.

Njihove fotografije kao i fotografije ostalih autora možete razgledati sve do 18. prosinca u  atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content