);
Anita i Miroslav Janković otvorili prvu kuću za odmor u Segovini

Anita i Miroslav Janković otvorili prvu kuću za odmor u Segovini

‘Naš kutak za dobar trenutak’

Slogan je to uz pomoću kojeg Anita i Miroslav Janković opisuju svoj ne tako mali ‘raj’ koji se prostire na više od 5000 m². Naime, na pitoresknim brežuljcima nedaleko Ludbrega s prvim su danom svibnja, za turiste željne mira i bijega od užurbanog načina života, otvorili Kuću za odmor Janković. Kuća je smještena u Segovini, malom selu izoliranom od buke i prometa, a od Ludbrega udaljenom svega 6 kilometara.

S obzirom da sjever Hrvatske postaje sve zanimljiviji turistima koji žele otkrivati prirodu i sve blagodati koje ona donosi sa sobom, supružnici Janković odlučili su se okušati u ovom sve popularnije obliku turizma. Na upuštanje u ovakav pothvat potaknuo ih je, kažu, gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Pričalo se da na području grada Ludbrega fali smještajnih jedinica. Malo smo razmišljali o tome i odlučili probati. Mislili smo: Zašto ne? Lokacija na kojoj se nalazi kuća je stvarno mirna, nema prometa i to je ono što ljudima treba. Da dođu negdje gdje im nitko neće smetati i gdje će se moći skroz opustiti, pustiti radio, ne brinuti o tuđim pogledima. – započinju svoju priču supružnici Anita i Miroslav Janković.

Okrupnili su stoga četiri parcele i krenuli u stvaranje oaze mira i opuštanja. Kuću su uredili u tradicionalnom domaćem štihu da bi se njihovi gosti osjećali kao kod kuće, a okućnicu obogatili cvijećem, ukrasnim grmljem, klupama, kućicama za ptice, vrtnim ljuljačkama, šaljivim slamnatim čovječuljcima, minijaturnim šetnicama te zabavnim porukama izrezbarenim na drvenim daskama. Uistinu jedna originalna kulisa.

– Uređivali smo sve skoro dvije godine. Bilo je tu puno posla, ali nismo žurili i postavljali si rokove. Uživali smo u procesu i izradi svakog detalja koji krasi kuću i okućnicu. Ideje su dolazile same od sebe, a vodeću riječ oko uređenja imala je supruga. – priča nam Miroslav koji zajedno s Anitom u kući za odmor provodi svaki slobodan trenutak.

– Uvijek ima posla, posebno oko okućnice. Evo sad je sezona košnje. Površina je velika pa treba to održavati. A, i kad nema toliko posla dođemo čisto provjeriti je li sve uredu. – kažu. To im doduše nije problem jer žive svega petstotinjak metara dalje.

Anita i Miroslav Janković
Anita i Miroslav Janković

Njihova kuća za odmor sastoji se od kuhinje povezane s blagovaonom i dnevnim boravkom, spavaće sobe, kupaone i vanjske terase koju krasi velika okućnica.

– Uredili smo i spa zonu tako da gostima nudimo luksuzni unutarnji jacuzzi te infracrvenu saunu. Tu je i montažni vanjski bazen, igralište za djecu, igralište za košarku, badminton, odbojku, mali nogomet, vanjski roštilj s drvima, set za kotlovinu, kotlić za gulaš. Slobodno se koristi sve što se ovdje nalazi, pa tako i voćnjak koji obiluje raznim vrstama voćaka te vrt u kojem je zasađeno povrće te aromatično i začinsko bilje. – objašnjava Miroslav koji je zadovoljan dosadašnjim interesom i reakcijom gostiju.

– Od kad smo službeno krenuli s iznajmljivanjem, svaki vikenda nam je bio popunjen. Obično nam dolaze parovi jer je kuća namijenjena za 4 osobe plus dječji krevetić. Imali smo goste iz našeg varaždinskog kraja, koprivničkog kraja, ali i iz Zagreba. Za sve uvijek pripremimo mali poklon na odlasku, a njihove reakcije su do sad uvijek bile pozitivne. Mi ih ne ometamo, a opet na raspolaganju smo im ako nas trebaju jer živimo blizu. To im odgovara. – zaključuju supružnici.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content