);
Aleksandar Horvat primio nagradu za kratku priču na kajkavskom jeziku

Aleksandar Horvat primio nagradu za kratku priču na kajkavskom jeziku

Matičin književni natječaj 2019. “Turopoljska poculica” bio je uspješan za ludbreškog kajkavskog autora Aleksandra Horvata koji je primio nagradu za svoju kratku priču na kajkavskom jeziku naziva “Lero”.

Natječaj za “Turopoljsku poculicu” za kratku priču pisanu na kajkavskom jeziku ili hrvatskom standardnom jeziku raspisan je 15. rujna 2019., a trajao do 25. prosinca 2019. godine.

Na natječaj je pristiglo 25 radova iz cijele Hrvatske: Zagreba, Slavonskog Broda, Oroslavja, Velike Gorice, Siska, Opatije, Novog Marofa, Delnica, Kravarskog, Ludbrega, Virovitice, Kobilića, Dugog Sela, Rijeke, Gradeca, Gerova, Kaštel Kambelovca, Vrbovca.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu predsjednice prof. dr. sc. Bernardine Petrović i članova Đurđe Parać, prof. i Božidara Prosenjaka, prof. odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

Po tradiciji, proglašenje i predstavljanje autor trebalo se održati u ožujku ove godine, no zbog svima poznate epidemiološke situacije ono je otkazano, a rezultati objavljeni tek krajem rujna.

– Raduje me da sam ovih dana saznao da sam dobitnik jedne od nagrada za kratku priču na kajkavskom, “Lero”. Danas je poštom stigla i prekrasna suvenirska izvedba Turopoljske poculice te pregršt dobre kajkavske literature. – poručuje Aleksandar Horvat i dodaje kako je na “Turopoljskoj poculici” sudjelovao dvije godine za redom bez uspjeha.

– Evo treće sreće, dobar dodatak prekrasnom jesenjem danu. Povremene nagrade ne znače slavu, ali su dobri putokazi na razvojnom putu. Zahvaljujem velikogoričkom ogranku Matice hrvatske i njihovom prosudbenom povjerenstvu. – zaključuje.

Foto: Aleksandar Horvat
Foto: Aleksandar Horvat
error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content