Aleksandar Horvat primio priznanje Matice Hrvatske

Aleksandar Horvat primio priznanje Matice Hrvatske

Krajem proteklog mjeseca održan je Recitala suvremenoga kajkavskoga pjesništva “Dragutin Domjanić” – Sv. Ivan Zelina 2020.

Recital se održava već 39 godina, a okuplja autore pjesama pisanih kajkavskim jezikom. Svaki autor se na prethodno raspisani natječaj može prijaviti s najviše šest dosad neobjavljenih pjesama.

Povodom Recitala tiska se i prigodni zbornik u koji su objavljeni najbolji radovi prema odluci članova stručnog ocjenjivačkog tijela Recitala.

Ove godine u zbornik su uvrštene 73 pjesme, a među njima i dvije pjesme našeg Ludbrežanina Aleksandra Horvata. Pjesma „Klanjec“ dobila je i nagradu Matice Hrvatske.

-Neje to prva nagrada, niti Oskar, tek je jedna od deset još bolših, ali je za moj kaliber i pesnički staž čist lepo veselje i vredni spomenek. Vupam verovati da bi Karlek bil ponosen na nas kajkavce, a mi ftiči kajkaviči se punog srca veselimo sakomu vetru v hrbet koji nam govori: dobro je, idemo dale, dok smo mi živi, živ je i kaj. Kak sam na recitalu nikaj ne trebal govoriti, se v ovi priliki zafalim sima radi kojih sam tu gde jesam vu tem kajkavskem svetu, posebno mojim kajkavskim putokazima i onima kaj mašeju kraj steze. I fala Zelini.- poručio je po domačem Aleksandar Horvat.

Pjesmu „Klanjec“ možete pročitati u nastavku.

KLANJEC

Zapel sem v klanjcu.

V breg idem žmefko.

Za menom čkomina,

prešlosti tmina,

v mojim tragima

raste kupina.

Gacije v nebu

mi zibleju želje.

Z klanjca gliboko

su mi previsoko,

dosegneju jih

samo misli i joko.

Živlenje se menje

ima križanja.

Za zbirat’ je kesno,

za okret pretesno,

nemreš z pota

ni levo ni desno.

Živlenje, te klanjec

kmični, turobni!

Kuražno čez njega,

napri prek sega!

Vleče me svetlo

na vrhu brega.

(A. Horvat, 2020.)

Foto: Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina/ Privatni album-Aleksandar Horvat

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content