Prije godinu dana izvještavali smo o osnivanju Udruge žena Margareta koja je osnovana 6. listopada 2016. u Sigecu Ludbreškom. Udruga je svoj prvi rođendan proslavila krajem studenog u predblagdansko vrijeme darivanja uoči Nikolinja jer u programu rada ima planirano pomaganje i darivanje, a osim toga i predsjednica udruge je Nikolina.

     -U Udruzi žena Margareta djeluje 13 aktivnih članica koje su svakodnevno spremne dio svog slobodnog vremena odvojiti za dobrobit sela i mještana. Uz financijsku pomoć Grada Ludbrega uspjeli smo promijeniti ulazna vrata, dograditi terasu te u potpunosti renovirati kuhinju u Društvenom domu. Osim toga javili smo se na natječaj kojeg je raspisala Varaždinska županija i dobili sredstva za kupnju kompletnog kuhinjskog namještaja. – rekla je Nikolina Magić-Lilek, predsjednica Udruge.

     Na proslavu prvog rođendana pozvane su obitelji s djecom, mještani Sigeca te mnogobrojne udruge i pojedinci sa šireg ludbreškog područja. Odazvale su se ludbreške ‘Narcise’ te udruge žena iz Selnika, Slanja, Sesveta Ludbreških i Velikog Bukovca. Od uzvanika pozivom su bili počašćeni ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenik župana Tomislav Paljak te županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Krešo Horvat.

     -Cilj nam je odmaknuti se od televizora, kompjutora i mobitela, družiti se, izmjenjivati iskustva i dobro se zabaviti pa smo angažirali i živu muziku. Svi koji su se odazvali našem pozivu i došli na proslavu prvog rođendana bili su počašćeni večerom i kolačima. Putem donacija i tombola ćemo, kao i prošle godine, sakupiti sredstva za kupnju darova za sigečke mališane. Ove godine pokušat ćemo iz prikupljenih sredstava kupiti i pakete za najstarije mještane sela. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem pozivu kao i  donatorima. – zahvalila je Nikolina u ime Udruge.

     Uz udrugu Margareta u Sigecu aktivni su nogometaši NK Mladost kao i vatrogasci DVD Sigetec.

     -Nogometaši i vatrogasci surađuju s ‘curama’ iz udruge Margareta pa su i ovom prigodom pomogli u pripremi rođendana, posluživanju hrane i pića. Zajedničkim snagama planiramo sredinom srpnja obilježiti Dan sela na Dan sv. Margarete zaštitnice seljaka, trudnica i rodilja tako da će to biti sljedeće veće okupljanje i druženje mještana i njihovih gostiju. – rekao je Milivoj Brlek, predsjednik MO Sigetec Ludbreški.

     Vjerujemo da će ideja, aktivnosti i projekata u godinama koje slijede biti još i više na radost članica Udruge, ali i na korist mještana sela.