Ludbreški humanitarni kutak, kako je naziv Facebook grupe i ove je godine pokrenuo “Adventski kalendar za potrebite”. Riječ je o akciji kojom se u ovo predblagdansko vrijeme nastoji potaknuti građane na solidarnost i da svaki dan kroz advent u košaru izdvoje po jedan prehrambeni ili higijenski proizvod.

– Kada smo prošle godine krenule s ovom idejom cilj nam je bio da naši sumještani odvoje od sebe i daju drugima, onima u potrebi jer vjerujemo da to jest pravi smisao adventa. Odaziva uvijek ima, a namirnice uručujemo najteže socijalno pogođenim pojedincima ili obiteljima – kaže nam Suzana Herceg kojoj u ovom humanom djelovanju pomažu Jelena Filipašić, Vesna Ploh i Vlasta Kostanjevec.

Kontaktirati ih se može putem već spomenute Facebook grupe. Upravo zahvaljujući njihovoj inicijativi u nekoliko godina djelovanja navukle su osmijeh na lica mnogih naših sumještana.

– Ponekad nije bitna količina darovanog već sama namjera da se pomogne, a vjerujem da nema ljepšeg doba godine za tako nešto od božićnog. Kada odvojimo samo djelić od sebe, učinili smo puno za druge – poručuje Suzana.