Dan uoči mjesnog proštenja u Sigecu Ludbreškom održana je svečanost povodom 85. rođendana NK Mladost. Na svečanoj sjednici pribivali su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić. Na svečanosti su sudjelovali bivši i sadašnji igrači te simpatizeri kluba bogate tradicije i značajnih sportskih uspjeha.

     -Nogometni klub u Sigecu osnovan je 1933. godine, a dvije godine kasnije i službeno registriran pod imenom Sportski klub ‘Jelačić’. Izbor imena u to vrijeme nije bio jednostavan jer su u donjem kraju sela željeli da se klub zove SK ‘Tomislav’. Ipak, prvu utakmicu Sigečki nogometaši odigrali su protiv Gore iz Globočeca pod imenom SK ‘Jelačić’ i to na mjestu na kojem se i dan danas nalazi igralište. Nakon 2. svjetskog rata 1946., klub je promijenio ime u NK Mladost pod kojim djeluje i danas. Najviše uspjeha klub je imao u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada je 1988. godine u Kupu savladana ludbreška Podravina s visokih 6 : 0. Ipak, najveći uspjeh kluba desio se 4 godine ranije kada su Mladostaši igrali 1/16 finala tadašnjeg jugoslavenskog kupa. Klub je iznjedrio i nekoliko izvanserijskih igrača pa je tako Antun Havaić igrao prvoligaški nogomet u Slaven Belupu, a Petar Brlek je postao internacionalac koji trenutno igra u talijanskoj premijer ligi. – rekao je Željko Crnković, moderator svečanosti.

     Najdugovječniji predsjednik kluba bio je Ivan Kovač koji je čak 15 godina vodio Mladostaše. Sadašnji predsjednik Nikola Brlek na čelu s klupskom upravom ponovno klub vodi putevima stare slave pa je tako ove godine izboren ulazak u viši stupanj natjecanja. Zato su na proslavi prodavane klupske majice, šalovi i šalice kako bi se prikupila sredstva potrebna za daljnje funkcioniranje u višem rangu. Dopredsjednik kluba Zlatko Sova najveći je sponzor kluba, a pokroviteljstvo proslave rođendana Mladosti potpisuju Grad Ludbreg te VMO Sigetec Ludbreški.

     Nakon svečanog dijela održan je ručak poslije kojeg je održano druženje uz živu glazbu, a odigrani su i prijateljski susreti veterana. Prvo su veterani ludbreške Podravine pobijedili Kutjevčane, a zatim su domaći veterani ugostili veterane Osvita iz Đelekovca.

    Vjerujemo da će NK Mladost još dugo godina biti ne samo nositelj sportskih rezultat već i čimbenik društvenih zbivanja u selu. Naime, sigurni smo u to jer u Sigecu vode brigu o mlađim uzrastima, a rijetki su klub u regiji koji ima vjerne navijače koji su organizirani u navijačku skupinu ‘Bad Green Boys’.