Biciklijadom na kvadrat u Ludbregu su završili Dani cikloturizma. U sklopu spomenute biciklijade, biciklisti su mogli birati između dvije rute, crazy rute dužine 105km i happy rute dužine 12,5km.

Start crazy rute bio je između 9 i 11 i 30 sati, odnosno biciklistima je omogućen klizni start. Cilj crazy rute je bio obići zadane kontrolne točke zadanom trasom u određenim vremenskim limitima. Ruta je vodila dobrim cestama s niskim intenzitetom prometa što omogućava da se biciklisti fokusiraju na vožnju i brzinu bez previše smetnji i distrakcija. Ruta se iz Centra svijeta u Ludbregu kretala prema Kalniku gdje je ozbiljniji, strmi, ali ne predugi uspon prema planinarskom domu. Nakon planinarskog doma, ruta se kretala valovitim terenom u kojem se izmjenjuju spustevi i „hupseri“, a potom je uslijedio još jedan uspon kod mjesta Sudovec. Nakon osvajanja i tog izazova, ruta postaje nešto lakša, kreće se sjevernim dijelovima Kalničkog gorja te nakon više od 100 kilometara divne prirode i nezaboravnih pogleda preko dinamičnog brežuljkastog krajolika vraća u Ludbreg.

Happy ruta koja je zapravo tradicionalna Ludbreška biciklijada krenula u poslijepodnevnim satima.
Kolona od 89 biciklista vozila je poznatom trasom dužine 12-ak kilometara: Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sveti Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec – Selnik – Ludbreg – Centar svijeta. Po dolasku na cilj na Trgu Svetog Trojstva izvlačile su se nagrade, a podijelio se i grah.

Organizatori biciklijade su Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Ludbrega i Udruga BSV.