PU varaždinska apelira: Suzdržite se od paljenja vuzmenki

PU varaždinska apelira: Suzdržite se od paljenja vuzmenki

Kako je na području cijele Varaždinske županije uočeno pripremanje Uskrsnih krijesova „vuzmenki“ , Policijska uprava varaždinska kao, skreće pozornost građanima, da se ove godine, unatoč stoljetnoj tradiciji, suzdrže od njihova paljenja.

Policijski službenici mole građane da se pridržavaju svih uputa i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kojima je cilj sprječavanje širenja i pojačanog rizika prijenosa bolesti COVID-19.

Posebno skreću pozornost na Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te napominjemo da će policijski službenici u cilju sprječavanja širenja spomenute bolesti, nadzirati sve lokacije na kojima bi se građani mogli okupljati.

-S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Pozivamo građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Posebno upozoravamo osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.- poručuju.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content