);
610 pisanica za 610. obljetnicu čuda

610 pisanica za 610. obljetnicu čuda

U Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu postavljena je prigodna izložba u sklopu koje je izloženo 610 pisanica. Rad je to Marije Kovačić članice Likovnog udruženja Ludbreg koja je na ovaj način željela obilježiti 610 godina od čuda Krvi Kristove.

-Nadahnuta Duhom Svetim dobila sam prosvjetljenje i ideju da učinim nešto konkretno vidljivo povodom 610. obljetnice čuda Krvi Isusove u Ludbregu. Ideja je bila da obojim 610 jaja u pisanice s brojevima godina od 1411. do 2021. godine koliko je prošlo od čuda svete Krvi – kaže nam Marija Kovačić.

U sredini tih izloženih pisanica nalazi se jedna velika pisanica s prikazom relikvijara svete Krvi. Upravo na relikvijar Marija je uložila najviše truda i vremena, a cijeli je posao trajao godinu dana. Jaja su oslikana kombiniranom tehnikom i zaštićena poliesterom kako bi se mogla dulje očuvati.

-Cijeli rad rezultat je moje vjere i ljubavi prema Krvi Isusovoj koja je naše pretke štitila i donosila darove milosti Predragocjene Krvi Kristove, a isto čini i danas – rekla je Marija Kovačić.

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content