);
29. Međunarodna izložba vina: Prikupljanje uzoraka 8. i 9. siječnja

29. Međunarodna izložba vina: Prikupljanje uzoraka 8. i 9. siječnja

Krajem prvog mjeseca, točnije 28. siječnja 2022., u Ludbregu će se održati tradicionalna izložba vina u organizaciji Udruge vinogradara ‘Trsek’. Organizatori pozivaju vinare i vinogradare da prijave svoja vina.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete, vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino kao suho, polusuho, poluslatko ili slatko.

Uzorci se pakiraju u 3 boce od 1 l ili 4 butelje od 0,75 l i donose u hotel Crnković 8. siječnja u periodu od 12 do 20 sati ili 9. siječnja u periodu od 10 do 20 sati. Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina.

Svaki sudionik kod predaje uzoraka plaća kotizaciju od 120,00 kn po uzorku, dok je kotizacija za članove udruge vinogradara “Trsek” 100,00 kn. Sudionik s tri i više uzoraka plaća 100,00 kn po uzorku. Kod predaje uzoraka može se platiti i članarina od 100,00 kn za sve dosadašnje i nove članove Udruge.

Uzorci će se ocjenjivati prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content