);
25 godina slikarstva okrunila samostalnom izložbom u Ludbregu

25 godina slikarstva okrunila samostalnom izložbom u Ludbregu

Tjedan dana nakon izložbe crno – bijelih fotografija izložbeni prostor dvorca Batthyany okitio se slikarskim radovima Kristinke Klarić.

Motivi poput cvijeća, pejzaža, prirode i stabla uklopili su se u visoke bijele zidove našeg predivnog dvorca tvoreći priču o autoričinoj ‘igri’ s različitim kompozicijama i različitim tehnikama.

Naime, izloženi radovi rezultat su njenog 25- godišnjeg putovanja slikarskim tehnikama i motivima.

– Ovom izložbom željela sam približiti publici moj rad i napredak koji sam stvarala kroz 25 godina. Pošto su mi izložbe uvijek bile postavljene tematski i sa zadanom tehnikom, ovom izložbom pokazala sam široki spektar mog likovnog stvaralaštva u raznim tehnikama. – objašnjava autorica.

Ludbrežani su tako imali prilike razgledati slike rađene u tehnici crnog tuša gdje umjetnica iz Velikog Bukovca kroz apstrakciju pokazujem svoje viđenje svijeta u kojem živi i stvara, zatim slike rađene kombinacijom tuša u boji i prešanog suhog cvijeća, slike rađene akvarelom u kojima koristim svu nježnost akvarela slikanjem cvijeća, koje je i samo po prirodi nježno i krhko. Ima tu i akrila u kojima je izražena autoričina ljubav prema prirodi i njezinim ljepotama.

Veliki dio svog umjetničkog puta Kristinka je sama usavršavala svoje slikarske sposobnosti. Tek je unatrag zadnje dvije godine krenula na tečajeve Hrvatskog sabora kulture.

Kristinka je već sada vrhunska slikarica, a još uči. Čovjek uči cijeli život, no ona taj dar prema slikanju nosi u sebi, dio je njezine duše. Posjeduje urođenu nit likovnosti: bilo u tehnici olovke, tuša, tuša u boji, akrilika, uljanih boja ili kombiniranoj tehnici. Sve njezine slike odišu svježinom, nije od nikoga učila, nije nikoga kopirala, slike su to koje su proizašle iz njezine duše i osjećaja. U svim njenim slikama, dolazi do izražaja njena osobnost, njezine vizije naglašenih detalja kao i kompozicije. U svom radu je prošla više slikarskih faza, kao i motiva, i u svom nemiru slikarskih traženja i u težnji k eksperimentu uspjela je izgraditi svoj vlastiti slikarski svijet, radeći paralelno sama, bez ičije pomoći, na tehnološkom usavršavanju i istraživanju boje i kompozicije. Ona zaista nosi tu urođenu nit likovnosti. – ističe Mladen Levak, predsjednik Udruge ‘Vendi’ Đelekovec čiji je Kristinka dugogodišnja članica. Uz to članica je i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb te Likovne sekcije KUD-a Delovi.

Može se pohvaliti i da je ilustrirala dvije knjige na kajkavskom jeziku. Radi se o knjizi Ladislave Šarec ‘Rapsodija veličanstvene iskre ljubavi’ te zbirci poezije njene majke Ane Triplat. Upravo je poezija dviju Ana uveličala program otvorenja. Naime, Jasmina Geć interpretirala je pjesmu Ane Triplat ‘U tvojim slikama’, a autorica Ana Jakopanec prisutnima je interpretirala svoju pjesmu ‘Umjetnik’.

Izložbu je otvorio Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Ludbreg pod čijim se okriljem i provodi program ‘Ludbreg petkom’.

Ukoliko ste propustili otvorenje, izložbu možete razgledati u periodu od 21. do 24. veljače u vremenu od 7 do 15 sati uz najavu na telefon 042/306-113.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content