);
24 godine koncerta ‘Kroz generacije’

24 godine koncerta ‘Kroz generacije’

Rijetki se gradovi u Hrvatskoj mogu pohvaliti koncertom koji se održava gotovo četvrt stoljeća, a koji svake godine okuplja već afirmirane, ali i mlade glazbenike svog kraja.

Upravo je zato organizator ludbreškog koncerta ‘Kroz generacije’, Centar za kulturu i informiranje Ludbreg, iznimno ponosan na ovaj najstariji kulturno-umjetnički događaj koji se tradicionalno održao u ponedjeljak uoči središnje proslave ludbreške Svete nedjelje.

Koncert je to koji svake godine popuni svečanu dvoranu dvorca Batthyany do zadnjem mjesta, stoga ništa manji interes nije bio ni ovoga puta. Dapače, ponovo se tražilo mjesto više.

U ovogodišnje izvođače upisalo se devet glazbenika. Svoj nastup po prvi su puta zabilježile učenice OGŠ Ludbreg Jana Novak na klarinetu i Vita Murat na klaviru te bivša učenica OGŠ Ludbreg, mlada i talentirana Dora Pretković koja je otpjevala dvije jazz pjesme.

– Pripremila sam dva jazz standarda za koja sam smatrala da će biti prikladna za ovakvu priliku i za kraj ljeta. Koncert mi jako puno znači jer sam prvi put izvodila jazz doma u Ludbregu. Jazz mi je trenutno najvažnija stvar i pripremam se za jazz akademiju u Gracu, pa mi je bilo veliko zadovoljstvo podijeliti mali dio moga rada. – kazala nam je Dora Pretković koja je veliko osvježenje na ludbreškoj glazbenoj sceni, a sudeći prema reakcijama publike, u tome je čeka svjetla budućnost.

Uz debitante, na koncertu ‘Kroz generacije’ nastupili su i Marcel Dodlek na klaviru, Doroteja Hegeduš na flauti, Fran Povijač na horni, Silvija Novak na klaviru, Lovro Povijač na trombonu te najstariji u ovom sastavu s najvećim iskustvom kako na samom koncertu tako i u glazbi, Alen Vađunec na trubi.

Ekipa je to koja neupitno zaslužuje biti dijelom koncerta, a svojim je izvedbama to i potvrdila. Vjerujemo kako im je najveća nagrada i motivacija za nastavak u istom smjeru bio veliki pljesak kojim ih je publika oduševljeno ispratila, jednog po jednog.

Za kraj spomenimo kako su se i među korepetitorima pojavila neka nova lica, pa se tako dugogodišnjoj sudionici koncerta ‘Kroz generacije’, prof. Jasminki Bontek te mag. mus. Mariji Dolores Grabant na klavirskoj pratnji pridružio i Julijan Martinčević, bivši učenik Glazbene škole Varaždin, a danas također mag. mus.

Foto: Miroslav Vađunec

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content