);
23 godine koncerta ‘Kroz generacije’

23 godine koncerta ‘Kroz generacije’

Publika uživala i velikim pljeskom nagradila svakog izvođača

Pretposljednjeg dana kolovoza održan je jedan od najprepoznatljivijih programa u sklopu ludbreške Svete nedjelje. Riječ je o koncertu „Kroz generacije“, najstarijem kulturno-umjetničkom događaju manifestacije u organizaciji Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“.

Kako tradicija nalaže, u ovom 23. po redu koncertu, sudjelovali su već afirmirani, ali i mladi glazbenici ludbreškog kraja koji su još na glazbenom doškolovanju ili usavršavanju.

O kontinuitetu i važnosti održavanja programa posvjedočila nam je sopranistica i profesorica pjevanja rodom iz Ludbrega, Dubravka Krušelj Jurković. – U koncertu ‘Kroz generacije’ sudjelujem svake godine, dakle već punih 23. Sjećam se početaka kad je nastupalo puno mladih, a danas vama poznatih glazbenika poput Tomislava, Ksenije i Barbare. Već tada mi se činilo da imamo dobru jezgru za nešto veće, a evo ova tradicija pokazuje da se nisam prevarila. Nadam se da će se to nastaviti i onda kada mi stariji više nećemo moći nastupati, ali ćemo svakako i dalje nastojati podržavati program. – poručila je.

Uz Dubravku, zavidan staž sudjelovanja na koncertu ima i profesorica Jasminka Bontek koja je i ove godine kao korepetitorica na klaviru pratila većinu glazbenike. Bili su to redom Dubravka Krušelj Jurković (sopran), Martin Zdelar (saksofon), Angela Mesarić (klarinet), Fran Povijač (horna), Doroteja Hegedušić (flauta) te Alen Vađunec (truba). Solo na klaviru imali su Silvija Novak, Ana Šercer te mladi debitant koncerta Marcel Dodlek.

– Idem u 5. razred Osnovne glazbene škole Ludbreg. Za klavir sam od početka pokazivao interes tako da nije bilo teško odabrati instrument koji su svirati. Za ovaj koncert sam se dugo pripremao, imao sam malo treme, ali one pozitivne. Nadam se da ću sudjelovati i iduće godine jer je pred domaćom publikom uvijek lijepo nastupati, unatoč tremi. – otkrio nam je ovaj mladi glazbenik kojeg, vjerujemo, čeka svijetla glazbena budućnost. Dokaz je to da Osnovna glazbena škola Ludbreg odrađuje odličan posao.

To svake godine prepoznaje i ludbreška publika koja se rado odaziva i time daje potporu upravo ovim mladih glazbenicima koji se tek probijaju u svijetu glazbe, ali svojim pljeskom nagrađuje te zahvaljuje i onim već afirmiranima.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content