);
2021. godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj – provodit će se niz aktivnosti kako bi se promovirala knjiga i čitanje

2021. godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj – provodit će se niz aktivnosti kako bi se promovirala knjiga i čitanje

Vlada Republike Hrvatske podržala je prijedlog Ministarstva da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

 

Tijekom Godine čitanja provodit će se niz aktivnosti kako bi se promovirala knjiga i čitanje. Jedna od njih biti će i županijsko natjecanje u kviz u znanju i kreativnosti koji slavi knjigu, čitanost i načitanost, knjižnice i obrazovanje, promiče istraživački rad, timski rad, ali i individualni napor – “Čitanjem do zvijezda”.

 

Projekt je to kojeg su pokrenuli školski knjižničari iz Međimurske županije, a koji za cilj ima poticati čitanje kod učenika, potaknuti timski rad, ali i individualni napor.

 

Školska razina natjecanja održan je već krajem protekle godine i to online.

 

U Osnovnoj školi Ludbreg u natjecanju je sudjelovalo osmero učenika. Prvo mjesto zauzela je Leonarda Marjanović iz 8. a razreda, drugo mjesto Marcel Dodlek iz 6. a, a treće mjesto Daria Rusak također iz 6. a razreda. Oni će ujedno predstavljati OŠ Ludbreg i na županijskoj razini natjecanja.

 

-U kvizu znanja učenici su odgovarali na pitanja iz zadanih knjiga. Tema ovogodišnje sezone projekta je U svijetu knjiga, a knjige odabrane za čitanje su: Miris knjige Jadranke Klepac, Matilda Roalda Dahla, Demon školske knjižnice Moree Banićević  i Tom Gates – Svjetski dan knjige – najbolji u povijesti (dosad) Liz Pichon. – kaže njihova mentorica, profesorica Nataša Sedlar.

 

Ekipi želimo puno uspjeha na daljnjim razinama natjecanja!
error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content