Puhački orkestar grada Ludbrega u dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg 18. prosinca održao je svoj tradicionalni 23. božićno – novogodišnji koncert. Bio je to poklon svima koji prate Puhački orkestar grada Ludbrega, koji ga vole, podupiru i cijene. Kombinacija glazbe i ugođaja koji je zavladao dvoranom prisutne je dodatno oraspoložio za ovo nadolazeće blagdansko vrijeme.

Program je pod dirigentskom palicom Marka Novaka trajao nešto više od sat vremena, a publika je uživala u božićnim klasicima Have yourself a merry little Christmas, White Christmas, Last Christmasi slično. Osim božićnog repertoara mogla se čuti i filmska glazba te najveći hitovi švedskog sastava ABBA. Bilo je tu naravno i nezaobilazne polke, marša i valcera.

Kao ovogodišnja glazbena gošća orkestru se pridružila mlada i talentirana solistica Dora Pretković koja je na pozornicu stala dva puta. Uz pratnju orkestra otpjevala jeWhite Christmas Irvinga Berlina, pjesmuNobody knows The trouble I’ve seen u aranžmanu Nikice Kalogjera i Slobodana Vađunca, te prigodne pjesmeU to vrijeme godišta i Tiha noć.

Bilo je ovo prava glazbena poslastica i kao što smo već rekli, odlična uvertira u nadolazeće blagdansko razdoblje.

Foto: Puhački orkestar grada Ludbrega (Facebook)